Sie 12 2018

Koszyczek na pieczywo – który wybrać?

Published by at 12:56 pm under Akcesoria

koszyczek na pieczywoKoszyczek na pieczywo to bardzo modny i praktyczny dodatek na stół. Wypełniony świeżym chlebem i pachnącymi bułkami, przywodzi na myśl sielski klimat wakacji spędzonych na wsi. Poza tym jest elegancką formą podania pieczywa wskazaną przez kulinarny savoir-vivre. Obecnie w sklepach dostępny jest wiele koszyczków, zróżnicowanych pod względem materiału, z którego je wykonano. Przyjrzyjmy się tym najchętniej wybieranym.

KOSZYKI NA PIECZYWO – RODZAJE

1. CERAMICZNY
Ceramiczne „koszyki” to alternatywa dla osób, którym znudziła się tradycyjna forma i szukają oryginalnego sposobu na podanie chleba. Poza tym można kupić je w wersji z przykrywką, co pozwala na szybką transformację w chlebak! Producenci oferują różnorodne modele, kolory i wzory. Najważniejsze jest jednak to, że ceramika chłonie wilgoć, dzięki czemu pieczywo nie będzie pleśniało.

2. WIKLINOWY
Wiklina to naturalny i tradycyjny surowiec wykorzystywany od dawna do tworzenia koszyczków na pieczywo. Świetnie sprawdzą się zarówno w klasycznych wnętrzach, jak i w domach urządzonych w stylu rustykalnym.

3. Z BAWEŁNIANĄ WYŚCIÓŁKĄ
To najlepsze rozwiązanie dla osób o praktycznym nastawieniu. Wystarczy wyjąć bawełniany wkład, wytrzepać go z okruszków – to pozwala na łatwe utrzymanie czystości.

Zobacz więcej na Technica.pl

Możliwość komentowania Koszyczek na pieczywo – który wybrać? została wyłączona

Comments are closed at this time.