Sie 11 2018

Domowa pizza jak z włoskiej restauracji

Published by at 12:53 pm under Akcesoria

blaszka do pizzyJednym z najbardziej popularnych dań kuchni włoskiej jest pizza, która ma wielu entuzjastów na całym świecie. Niemal każdy lubi pizzę. Większość jada ją najczęściej w restauracjach lub zamawia z dowozem do domu. Warto jednak pokusić się o zrobienie jej samodzielnie. Nie trzeba być mistrzem kuchni, by przygotować pizzę jak z włoskiej restauracji.

Aby pizza się udała potrzebne są:

– dobre chęci i pozytywne nastawienie;
– sprawdzony przepis na ciasto – pozyskany z Internetu lub od znajomego;
– składniki trafiające w nasze gusta niezbędne do przygotowania pizzy;
– blaszka do pizzy;
– piekarnik.

Jeśli chcemy by pizza była idealnie wypieczona warto poszukać odpowiadającej naszym wymaganiom blaszki do pizzy – zobacz ofertę. Na rynku jest całkiem spory wybór blach do pizzy, więc lepiej przemyśleć swój zakup, by blaszka służyła nam lata.

Blachy do pizzy będą różnić się:

– materiałem użytym do ich wykonania – ze stali oksydowanej, ze stopu aluminium czy ze stali węglowej;
– kształtem i wielkością – okrągłe lub prostokątne;
– gładkie lub perforowane;
– temperaturą użytkowania – min. 200 stopni;
– trwałością i odpornością na korozję;
– ceną – od kilkunastu do kilkudziesięciu złotych.
– sposobem mycia i konserwacji.

Możliwość komentowania Domowa pizza jak z włoskiej restauracji została wyłączona

Comments are closed at this time.